2010-10-13

Bodström får ej föräldraledighet beviljat.

Thomas Bodström. En politiker som jag under några tyckte verkade vettig och folklig. En rätt vanlig kille och inte så där politiskt mossig. Ungefär som Fredrick Federley känns idag, lite fresh liksom.
Men så började Bodström lalla runt en massa, göra klantiga misstag, skriva böcker, jobba politiskt och samtidigt som advokat och dessutom drömma sig bort till USA.
Idag kom beskedet att han inte får beviljat 50% föräldraledighet från Riksdagen som han ansökt om och därför måste han nu välja hur han ska göra.
Detta går ju att föra massor med diskussioner om, både med genusperspektiv och jämställdhetsperspektiv och inte minst vad det skulle kunna innebära för politiken i framtiden och unga personers val att engagera sig politiskt eller ej.

Men ärligt talat, ingen kan ha både kakan och äta upp den. Bodström vill mer än så, han vill både ha kvar hela jävla kakfatet samtidigt som han ska fläska i sig det som en bulimiker. Näe, det kanske faktiskt är bättre att ha fokus på ett fåtal saker om man ska vinna förtroende, istället för att fjanta runt.

Även om jag inte röstar på Federley, så hoppas jag sannerligen att det snart kommer fram fler i hans stil. Och mitt råd till Bodström, som självfallet kommer läsa det här: Ta en paus från politiken, lek av dig. Prioritera familjen. Och kom tillbaka när du kan göra det helhjärtat.

Inga kommentarer: