2010-11-04

Jag hjärta matlagning.

Jag älskar verkligen att laga mat. Inte nog med att jag varje dag lagar både lunch och middag, så lagar jag ju som bekant även barnmat. Utöver detta ser jag även till att det alltid i frysen finns diverse olika matlådor. Idag har jag lagat lasagne som vi åt till middag. En liten lasagne åkte jag med till ett par sjuka kompisar. Sen blev 7 matlådor. Storkoket Arne alltså, så pass att min största gryta knappt räckte. (Hej Tomten). Jag slappnar av när jag lagar mat, i alla fall om jag har gott om tid på mig.

Sedan jag fick min gamla assistent av farfar så har jag haft planer på att göra egen korv. Först hade jag ingen bruksanvisning och sen har jag inte haft tid. Men nu läste jag nyligen i DN att det är trendigt att göra korv och jag vill ju inte vara efter eller otrendig! Någon som har bra tips, idéer eller recept?

3 kommentarer:

Marie sa...

Haha, jag läste igår i våran lokaltidning att man tydligen ska göra egen korv nu och att det inte är särskilt svårt. Gav det faktiskt en extra tanke och kom fram till att det hade varit något. :)

Birgitta sa...

Prova på att göra egen korv, det brukade vi göra tidigare. Gjorde det julen för 2 år sedan, gav bort till vänner, det blev verkligen uppskattat.
Du kan ju smaksätta den med olika kryddor.
Lycka till.

Karin sa...

Ja det är en jättebra idé. Förra året gav jag ju bort egen glögg och annat. Vet du om man kan frysa in korven?