2011-10-04

Kanelbullens dag. Kalljästa bullar.

Jag kommer nog aldrig mer baka bullar på klassiskt vis, med varm degvätska och så vidare. Kalljäst, säger jag bara! Jag lät degen gå i maskinen i nästan en halvtimme igår, utan att värma mjölk eller något. Sen ställde jag in bunken i kylen och lät degen kalljäsa.
Idag var det bara att baka ut, och degen var helt annorlunda och lättarbetad. Vi kunde provsmaka redan på morgonkvisten. Tyvärr brände jag vid en plåt, vilket mest kan förklaras med att det ibland är knepigt att passa barn och bullar samtidigt.
Bullarna kanske inte blev snyggast i världshistorien, men det beror mer på att vi har en kass ojämn ugn än mina bakningsskills. För jag börjar bli rätt haj på det här med bakningens kemi.

 Kalljäst deg. Kolla vilka fina bubblor.
 Loav fick provbaka. Kul i fem sekunder.
(hon önskar sig barn-bak-grejer i julklapp. Liten kavel och sånt)
 Bulls.
 Provsmak!
Upp och hoppa alla bagarbarn!