2008-12-11

Kvinnlig omskärelse och annat sexologisnack.

Jag älskar verkligen min utbildning. Jag har hittat så rätt!

Det mest givande med det jag lär mig är att det slår hål på mängder av fördomar kring sexualitet. Fördomar som faktiskt media har spridit genom sina upplysningskampanjer.

Hur ofta har ni exempelvis läst krigsrubriker om att "KLAMYDIA ÖKAR BLAND UNGDOMAR". Well no. Statistik kan tolkas lite hur som helst, och kvällspressen är oerhört bra på att vrida och vända på forskningsunderlag, så att det passar dem för att sälja fler tidningar. Klamysia har procentuellt legat stabilt sedan 70-talen, men det är klart att antalet fall ökar när ungdomsgrupperna är större.

Kvinnlig omskärelse då... Vi läser om att dessa kvinnor inte kan njuta av sitt sexualliv, att de inte kan uppnå orgasm etc. Thats bullshit. Men klart de undrar om de är onomala, eftersom vi i västvärlden hävdar att de inte kan njuta av sex. De undrar om de är onormala, eller om de förstått allt fel.

Och helt seriöst. Vad är skillnaden mellan kvinnlig omskärelse och intimikirurgi som utförs i kosmetiskt syfte? Är det lite så att vi i västvärlden hävdar att vi är lite bättre, lite finare, lite smartare och kan bestämma sånt själva och att det därför är mer okej för oss med sådana ingrepp. Eller bröstförstoringar?

I könsstympningslagen står att ingen form av könsstypning är okej.. hur kommer plastikkirurgerna undan? Och skulle en plastikkirurg våga genomföra genitalplastik på en kvinna från Somalia, utan rädsla för att bli anklagad för att vara könsstympare? Men om han nekar henne på grund av hennes etnicitet.... hur blir det då?

Det sjukaste är ändå att WHO har sakfel i sina kriterier, eller olika grader, för vad kvinnlig omskärelse är. De skriver på varje punkt "hela, eller delar av klitoris skärs bort". Det är fel fel fel. Kanske de borde slå upp i gray´s anatomi hur klitoris egentligen är uppbyggd.

Politik och etik.

I love this.

Och förresten. Enligt aftonblader får man ökad sexlust av att käka choklad. Det skulle kunna stämma eftersom chokladen innehåller ett ämne som även finns i kroppen och som har med sexlusten att göra. MEN! Om chokladen ska ha effekt måste du äta 25 kg eller så.... då blir man mest illamående och fet, och då sjunker ju sexlusten. Snacka om +/-0.

Dagens känsla: Jag vill massor med detta.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tycker du det är ok med könsstympning?

Emelie sa...

Vilken dum fråga anonym! Det framgår väl ganska tydligt att G bara diskuterar rumtom ämnet inte att hon tycker det är okej?

Nåja, fantastiskt spännande inlägg gryn, hela fenomenet att det skulle vara lite fult att njuta av sex (framförallt för kvinnor!) är spännande. Men men, det får ju frammåt, baby steps!
Kram

Anonym sa...

bra,äntligen ngn som ser och tar tag i det med vett och reson Heder åt dig

Anonym sa...

Dum fråga? Anonym undrade helt enkelt bara om Grynet anser att könsstympning är okej. Om Grynet nu bara diskuterar kring ämnet är det väl inte heller så svårt att säga att hon är inte är för det om fallet nu är sådant.