2010-01-29

Tantvettikett på internet.

Jag stör mig på den äldre generationen på internet (läs: De över 40 o gärna ännu äldre) som ligger så gravt efter, men tror att de är stencoola. Tanter som just kommit på att använda förkortningar så som "LOL" och gör det lite för mycket och gärna på fel ställen. Ett annnat exempel är att använda två **. När jag gjorde det för ungefär 10 år sedan betydde det att man förklarade någon man gjorde: *ler*, *hoppar o studsar*,*skrattar* eller något annat. Men det har helt bytts ut mot att sättas in på de mest *konstiga ställen*. Samma personer har också en tendens att använda lite för många Z istället för S och gärna skriva "puss och kjam" när de avslutar en konversation. Kjam? Va fan?

Dessutom är de gärna dessa personer som skickar alla kedjebrev och inbjudningar och annat crap. I mängder. Det förekommer en uppsjö "roliga" mail, gärna bildserier med hundvalpar eller annat och även om man ber om att slippa eländet så gör man troligtvis inte det - då personen i fråga inte vet hur man ändrar någon inställning. Vett och etikett på internet tycks inte existera!

Vidare brukar det vara så, att ovanstående beskrivna personlighet också lägger till allt blinkande lulllull som de råkar få skickat till sig via msn. Allt från skuttande grodor till hoppande bröst och gärna nallar som håller i ett glittrande hjärta. Självfallet är det väldigt svårt att hitta till inställningarna för att ändra kortkommando vilket för alla i deras omgivning innebär att en chat-konversation mest liknar en rebus. En rebus som oftast slutar med 18 blinkande hoppande utropstecken, vilket jag heller inte förstår syftet med. Ett räcker. Tack.

Kjamizzzzzzzzzzzzz, LOL, ROFLMAO, PoK och allt annat skit på er!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dagens känsla: Trött o skakig.