2010-03-17

Vårt race.

Märkliga frågor man får som nybliven förälder:

- Får ni sova på nätterna? Svar: en nyfödd sover typ 20 timmar per dygn eller så. Hur svårt ska det vara att sova då? Vi har tur, Lova brukar köra nåt 5-timmars race, vakna och äta och sen sova några timmar till. Hittills känns det knappt jobbigt att ha en bebis, men kan tänka mig att det blir mer krävande när hon vill leka en massa.

-Har ni fått in några rutiner? Svar: Rutiner? Hur ska man kunna det med en bebis som själv inte vet vad hon vill? Lova får äta när hon är hungrig och sova när hon är trött. Det är våra rutiner. Däremellan gosar vi som fan eller så har hon ont i magen och gnäller.

-Är hon snäll? Svar: Klart hon är. Eller vad? Hon är väl som bebisar är mest - äter, sover, bajsar och skriker ibland. Hon är ju knappast dum i alla fall! Eller skulle hon vara osnäll om hon hade kolik och skrek hela nätterna, när det är det enda sättet för henne att kommunisera? Fattar inte frågan faktiskt.

Jag och Andreas känner oss rätt chill med hela den här grejen. Vi hetsar inte upp oss så värst mycket över saker och ting. Hon skriker för att hon har ont i magen, vad ska vi göra? Vi vaggar henne och har henne nära men vi kan ju knappast ta bort det onda när det redan har kommit. Vi har anti-kolikflaskor, ger henne Miniformdroppar och gör kolikmassage, vi kan inte göra så mycket mer. Folk ifrågasätter att vi tar med henne ut, men jösses jag tror inte hon dör av att vara ute i vagnen. Vi kanske inte låter folk med känt RS-virus hosta på henne direkt!

Vi gör vad vi tycker känns bäst och för oss är det nog att fortsätta leva lite som vanligt och inte se Lova som ett hinder i våra liv. Men hon är helt klart prio 1.

Dagens känsla: Hoppas innerligt att Andreas kommer trivas på sitt nya jobb!

Inga kommentarer: