2010-08-27

Om shopping var en OS-gren...

Skulle jag ta guld, utan tvekan.

Alla butiker här i krokarna lägger ner, vilket innebär sjukt billiga utförsäljningar. Skulle ta en promenad för att lufta oss lite, men det slutade med slentrianshopping och en korv med bröd på grillen. Vilken lunch.
Att butikerna stänger kan ju tyckas trist, men ett nytt centrum planeras, vår lägenhet kommer befinna sig mitt ett enormt byggprojekt, men när det är klart kommer förhoppningsvis alla bra butiker ligga precis nedanför. Fast då bor vi nog inte kvar.

Vi fick erbjudande om visning på lägenhet idag. En sån där som inte går att visa, eftersom den ännu inte finns. Nybygge alltså. Det hade ju varit riktigt nice, men 10.000 kr/månaden för en trea på 78 kvm? Då känns det hellre som att vi borde köpa. En lagom 4-rummare i innerstan eller radhus i förorten kostar minst 4 miljoner. Tänk om man vore rik. Vi kanske skulle bott kvar i Skåne ändå, köpt oss ett billigt hus på landet. Här är det ju snordyrt att leva. Men nja, bor nog hellre lite trångt här. På ålderns höst eller så, kanske vi köper en sommarherrgård eller något i Skåne. Drömma går ju.

Dagens känsla: O-kry. Uncry.
Dagens lärdom: Jag har a l l t i d lite för stökigt hemma när hyresvärden knackar på. Det bara är så. Igår var det strålande rent och inte en pryl framme. Idag är det leksaker utspridda, rester av Lovas lunch står kvar på bordet... och då knackar han på.

Inga kommentarer: