2010-11-28

Lova 9 månader.

Lova gillar att sjunga. Och dansa. Hon blinkar med handen till "blinka lilla stjärna" och börjar så smått få grepp om "ner faller regnet" i Imse vimse spindel. Ibland sitter hon och viftar med händerna så att man tror att hon ska lyfta och flyga iväg. Favoritleksakerna är hennes två bollar, den lilla som hon med en hand kan greppa och den lite större fotbollen. Det är jättekul att krypdribbla eller sitta och rulla bollen fram och tillbaka till mamma eller pappa.

Hon har börjat prata, säger Ti-ta när hon pekar på saker och Hej och jag försöker få henne att säga mamma. Går ungefär skitdåligt. För övrigt vet hon skillnad på boll och docka och förstår ibland när man säger åt henne olika saker.

Hon kryper med hög hastighet och reser sig gladeligen på knä, ställer sig upp mot lägre möbler på fötter och drar ibland sig upp mot soffbordet. Hon är ganska försiktig.

De bästa föremålen i lägenheten är allt som är AJAJ, typ tv-spel, dator och sladdar. Ibland svarar hon ett "ajaj" med att räcka ut tungan och ge pruttljud tillbaka. Vilken hon för övrigt gör ibland när hon äter, för då flyger maten all världens väg vilket är kul. Mamma får svårt att hålla sig för skratt men försöker i alla fall. Hon äter gärna själv, med händerna och undersöker mest undersidan av tallriken så att maten hamnar på bordet. Dricker ur pipmugg själv och häller ut det mesta på bordet och golvet.

Hon gillar att kramas och pussas och har nyligen börjat pussas som små bebisar gör - med öppen mun. Slemmig, och inte så mättande. När hon vill mysa så säger hon "mmmmmmm".

Hon sover hela natten och två gånger om dagen - och självklart infaller hennes sovtider då öppna förskolan är öppen vilket gör att vi inte alls är där lika mycket längre.

Så här ser Lovas juloutfit ut.



2 kommentarer:

HomeRiver sa...

Vilken docka! (inte tomten...)

Marie sa...

Ja herregud vilken söt unge du har! :)