2011-01-27

Barnklädesavdelningar, är det verkligen ett problem?

Nej det är inte okej att man gör storleksskillnader på flick- respektive pojkkläder på barnavdelningarna. Barn är ungefär lika stora upp till tio års ålder eller något sådant. Fast man får ju dessutom köpa vilken storlek man vill.
MEN.
Om man nu irriterar sig på de modeller eller färger som hänger på låt säga flickavdelningen, då kan man ju göra valen att
1. Gå ut ur butiken, gå till Polarn o Pyret, som jobbar för att ha lite mer könsneutrala avdelningar. Finns säkert fler sådana butiker.
2. Helt enkelt traska över till det andra könets avdelning och botanisera. För det är ju inte kriminellt att köpa "pojkkläder" till en flicka eller vice versa.

Det här med kläder och genus behöver inte vara så jävla svårt.

Ibland problematiserar folk för mycket.

1 kommentar:

Keeya sa...

Precis! Och sen är det ju ändå så att butikerna går efter vad den största massan vill ha, de vill ju ha vinst. Alltså vill många köpa flick- och pojkläder. Men som sagt man får ju köpa olika kläder till barnen. Anders brorsson vill ha en rosa mössa på sig och det får han ha. Men att det går så långt att en bekant till mig har rosa kläder på sin pojke men blir arg när folk tror att han är tjej. Kom igen, vad förväntar man sig när den största allmänheten är vana med kläder efter kön och de kan ju inte se under kläderna. Som du skriver så är ju barn ungefär lika stora och ser ungefär likadana ut fram till en viss ålder. Så ja där kan jag hålla med om att storlekarna inte skall variera och att man inte skall göra flickkläderna sexiga.

Näe jag tycker folk ska sluta att stressa upp sig och bara vara. Låta barnen leka och vara barn och exprimentera. Känns som att allt är så farligt och man sätter stor press på föräldrar idag. Inte titta på tv, aktivera men inte för mycket, genustänk osv osv. Listan är lång. Vart försvann sunt förnuft och bara kärleken till barnen? Tror barnen mår bäst av det och inte massa stress över olika teorier.