2011-01-19

BVC och sånt.

Ja just ja, vi var ju på BVC igår. Så om någon är intresserad så kan jag rapportera att Lovaliten vid 10 månader och 3 veckors ålder väger 9290 gram och är 76 centimeter lång. Hennes viktkurva var inte jättebra, men inte så konstigt när ungen matvägrat och varit förkyld en hel evighet. Så det bortser vi ifrån.
Läkaren godkände allt hon ska kunna (hur sjukt är det inte egentligen när ungen ska visa upp sina kunskaper som på en jävla cirkus, under typ bråkdelen av en tiondels sekund. Och därefter få betyg.)

Idag ringde jag andra doktorn eftersom Lova trots mjölkfri mat har en katastrofal mage. Snälla tant doktorn skrev ut allt möjligt jox, som ni kan se i föregående inlägg. Att vi har turen att bo i samma hus som Apoteket känns extra bra just sådana gånger.

Idag har vi besökt öppna förskolan för första gången på tvåhundra år och de hade minsann undrat vart vi höll hus. Lova satt mest och glodde på andra barn som snodde allt hon försökte leka med under den första timmen, men sen kom hon igång. Supermysigt att träffa Sofie och alla andra föräldrar. Och barnen då.

Dagens känsla: Bra dag. Och lite "HA!"
Dagens lärdom: Nu för tiden reagerar läkarna i alla fall.

3 kommentarer:

Liw sa...

Vad skönt att Lova ska få hjälp med magen! Kanske kan det vara så att förstoppningen är orsaken till matvägran? Om hon känner att det gör ont efter hon ätit tänker jag.. Men de kanske är för små för att göra den kopplingen?

Tror våra små är ganska jämn stora, långa men inte så tjocka :-)

Liw sa...

SV: jag lider med er! Lova kan inte ha det lätt med bajseriet och som förälder är ju bajsandet en ganska stor del av ens världsbild.. Konstigt ;-)

Mait har varit trög i perioder, men inte så pass att vi behövt ge läkemedel utan päron/katrinplomman/russin brukar duga fint men det märks ändå att hon påverkas negativt av det. Både sömn, matintag och humör dalar i de perioderna.

Hoppas ni får sanera riktigt ordentligt nu då :-)

Tova sa...

Åh, jag gick förbi Polarn o Pyret när 70 %-rean startade, men att döma av folkhopen som trängdes därinne kändes det inte lockande... haha...

Apropå "krånglande" viktkurvor så är det samma för min grabb, fast han har hamnat under ända sedan han började krypa och röra sig som en galning typ...
Han lär nog vara snäppet mindre än din tös t.o.m., är ungefär lika lång men vägde runt 8 kilo vid 11 månader... Jaja, huvudsaken ÄR faktiskt att han är glad och pigg :)