2011-02-28

Lova 12 månader.

Lova kan gå. Fast hon vill helst inte. Ibland distraherar vi henne med såpbubblor och då går hon för att fånga dem. Annars föredrar hon fortfarande att krypa, som primära förflyttningssätt.
Hon leker gärna med dockor. Hon klappar dem och vaggar dem och vill att jag ska sjunga "Dansa min docka" för dem. Annars gillar hon väldigt mycket att kolla i böcker.
Hon gör rörelser till flera sånger, bland andra "Imse vimse" "hoppe hare" och "blinka lilla stjärna".
Hon sover en gång om dagen och somnar runt åtta på kvällen. Sover hela natten och vaknar mellan sex och åtta ungefär. Hon sover i eget rum och har gjort det sedan vi flyttade, utan problem. Jag tror alla sover bättre nu faktiskt. Vi har ingen speciell nattningsrutin.
Hon äter fortfarande hemmagjord barnmat. Av olika anledningar äter hon inte middag med oss. Dels för att vi fram tills nu har ätit middag väldigt sent på grund av Andreas arbetstider, men även för att vi äter LCHF mat. Vi äter mycket mjölkprodukter och hon tål inte det. Planen är att hon ska börja äta mer och mer av vår mat och att vi ska provocera med mjölk snart igen. Hon dricker ur vanligt glas utan pip.
Tänder har hon fortfarande bara två, men jag tror en har börjat bryta igenom i överkäken. Fast hon är snål och visar inte gärna.
Det ploppar ut ord lite hur som helst och nu säger hon "titta" som hon vore en riktigt snobbtant. Tiiittaaaaa! (Låter nästan som "ta-taaaa" a la östermalmstant). Hon härmas och försöker säga ord som vi säger.
Hon är fortfarande väldigt snäll, men börjar få lite mer vilja vilket är bra. Och hon visar allt tydligare vad hon vill.
Hon kramas med människor och saker som hon tycker om och ger gärna slängpussar eller flörtblinkar.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jo ja tackar ja!!
Det börjar låta lite "baybyhets" a la Solsidan. :-)

hälsar
två led upp på mödernet

Karin sa...

Vem?