2011-05-12

Lust och last på Nationalmuseum.

Vi var på Nationalmuseum idag för att se utställningen Lust och Last.  Ni får kolla länken så ni vet vad det handlar om, ifall ni inte läst om utställningen (som varit ganska omskriven) i någon tidning.
Det är en konst i sig att göra en utställning i berörda ämnen och samtidigt få det att framstå som smakfullt och intressant. Men det var det. Ingen pornografi så långt ögat kan nå, men däremot vacker konst och intressant konst och lite konstig konst som sig bör. Jag tycker verkligen att alla borde se den utställningen.
Vi strosade vidare på de flesta utställningarna, tills vi var trötta av alla intryck.
Just nu pågår en utställning som heter Gudar och gudinnor. En jättefin utställning för barn, vilken jag också rekommenderar för alla med knoddar i princip oavsett ålder. Lova fattade så klart inte vad utställningen handlade om, men att gå igenom ett sagolandskap med massor att titta på var spännande.
Vi avslutade stunden på Nationalmuseum med att köpa en sjukt fin teckning. Ni kommer säkert få se senare när vi hittat en ram som gör den rättvisa.

Förutom att vara kulturella så promenerade vi på Skeppsholmen (ett av de bästa ställena i stan om man verkligen vill njuta av Stockholms skönhet). Vi åt fulmat i Kungsan och vi avslutade dagen med en rätt lottlös shoppingrunda i Kistagallerian.

Inga kommentarer: