2008-05-06

Svenskar.

Här omkring Akershus sykehus vimlar det av svenskar. Norska sjukhus brukar kallas svenskkolonier av norrmännen. Konstigt system egentligen, att de hyr in så mycket folk från bemanninsföretag, det måste kosta norska staten sinnesjukt mycket. Häromkvällen var vi 5 svenskar och 2 norskar på avdelningen. Crazy.

Men det verkar inte bara vara kring sjukhusen det är så. Var på skattekontoret idag, där vimlade det också av svenskar. Det var trevligt, vi kunde hjälpas åt att fylla i konstiga formulär.

Konstigast av allt var ändå när jag skulle fråga en person om vägen till en butik. En person som sålde tidningar på gatan. Hon var också svensk.

Jaja trevligt, då kommer jag inte glömma bort språket i alla fall.

3 kommentarer:

Emelie sa...

Farsan jobbar i Oslo nu också, så fall du stöter på en svensk brunnsborrare i 50år åldern så kanske det är han:P hur som, indeed ensamdagar äger! Det är nog det som är så viktigt, att man från och till tar sig ensamdagar och påminner sig om vad som är viktigt, t.ex. en själv ^^ Hur länge stannar du i Oslo, om allt går vägen så befinner jag mig i Stockholm i början av Juni. Är du hemma då? =)Kram!

Anonym sa...

Det låter inte alls dumt du. Hoppas du stöer på dem lite överallt precis som du säger, så slipper du känna dig vilsen och ensam.

Hoppas allt flyter på. Föressten, hur är vädret? Bättre än här eller?

/A

Anonym sa...

KOM HEEEEEEEEEEM!!!!!!!!!!!!!!!

/ena delen av M&M