2010-08-16

Tävlar du? Det gör inte jag.

Är det något jag inte förstår, så är det när folk tävlar om barns utveckling. Jag tycker inte det är något fel med att berätta om barnens utveckling, men vadan tävlan? "Kryper ditt barn?" "Ja, vadå gör inte ditt barn det?". Ofta brukar det förvisso vara mer subtilt än så, men jag tror pikarna når fram. Nu är det inte så att Lova på något vis är retarderad eller så, verkligen inte. Hon utvecklas i allra högsta grad som hon ska. På vissa saker är hon kanske tidig, hon har alltid haft en medvetenhet som varit slående och folk har påpekat detta. Vi började med sittvagn redan vid 4 månader. Hon är stadig och stark. Sitter och står bra för sin ålder. Hon är på god väg att bli kärnfysiker. Och för att inte säga att hon är så söt att hon borde bli fotomodell. Hon har ju gener som är till fördel både för intellekt och utseende, det är ju känt.

Det finns säkert gånger då hon tar lite mer tid på sig, men det är inget som är så markant att jag tänker på det.

Så istället för att må dåligt, sluta för fan att jämföra. I slutändan kommer ditt barn troligtvis ändå bara vara en medelmåtta, som de flesta andra.

A parent's only as good as their dumbest kid. If one wins a Nobel Prize but the other gets robbed by a hooker, you failed.
Dagens känsla: Fått massor gjort, bara resten av livet kvar.
Dagens lärdom (som vi kom på i natt): Om de som levt före oss är förfäder, är de som lever efter oss efterätter.

2 kommentarer:

Veronica sa...

Håller med om de du skriver, grejen är bara den att oftast (verkar de som) så är de dom med "snabba" barn som ofta klankar ner på andra, även om de inte alltid är tänkt så men de är nog kanske lätt gjort och helt enkelt otänkt av dom.

Keeya sa...

Man sk aldrig jämföra sig med andra, det gäller barn också. Alla är individer! Massa kramar